Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΣ ΠΑΙΞΟΥΜΕ

Η νέα τάση στο well-being μας συμβουλεύει να γίνουμε πάλι παιδιά.

Όταν είμαστε παιδιά το παιχνίδι και βέβαια η θετική διάθεση μας βοηθούν να σηκωθούμε και να προσπαθήσουμε ξανά και ξανά (παρόλο που πριν λίγο «πέσαμε και φάγαμε τα μούτρα μας»). Μεγαλώνοντας αυτή η ικανότητα χάνεται μέσα σε μοτίβα που χαρακτηρίζουν την ενήλικη συμπεριφορά και συχνά μας γεμίζουν με φόβο και ενοχές. Σύμφωνα με τους guru της Acro Yoga (www.acroyoga.org) η άσκηση μέσα από το παιχνίδι είναι ευεργετική και ψυχοθεραπευτική. Σε αυτό τον τρόπο άσκησης, οι ενήλικες καλούνται να νιώσουν πάλι παιδιά κάνοντας για παράδειγμα ότι πετούν σαν αεροπλάνο ή ότι έχουν φτερά. Οι trainers αυτού του είδους γιόγκα, υποστηρίζουν ότι αυτός είναι ο ένας καλός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες περιόδους και να νιώσουμε και πάλι δυνατοί.

Ένα παιχνίδι για μεγάλους

Δοκιμάσετε και τις παρακάτω πνευματικές ασκήσεις:

Γυρίστε τις αρνητικές «κι αν γίνει αυτό» σκέψεις σε θετικές όπως «κι αν βρω τη δουλειά των ονείρων μου;» «κι αν βρω τον έρωτα της ζωής μου;» Συγκεντρωθείτε στο πως τα πράγματα μπορούν να διορθωθούν και να γίνουν καλύτερα.

Περάστε χρόνο με ένα παιδί ή με ένα ζωάκι. Παρατηρήστε το να παίζει, παίξτε κι εσείς μαζί του και ανακαλύψτε ξανά τον κόσμο μέσα από τα μάτια του.

Αλλάξτε τον τρόπο με τον οποίο ασκήστε μέχρι σήμερα. Η ρουτίνα είναι ο εχθρός σας. Δοκιμάστε μία νέα μορφή γυμναστικής ή ένα είδος χορού. Μπείτε με λίγα λόγια ξανά στο ρόλο του αρχάριου μαθητή.

Συγχωρέστε τον εαυτό σας για τα λάθη σας. Σταθείτε κάνοντας την πόζα «assana δέντρο» (φωτο) στη yoga με τα μάτια κλειστά και δείτε πόση ώρα μπορείτε να μείνετε εκεί. Δείτε το σαν παιχνίδι και εάν χάσετε την ισορροπία σας μπορείτε απλά να… γελάσετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου