Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Γυρίσατεεε???


Eπιστρέψατε από τις διακοπές και έχετε τις μαύρες σας; Δεν είστε η μόνη.


Όλο το χρόνο ονειρευόμαστε τις καλοκαιρινές διακοπές και ξαφνικά ξημερώνει μια ημέρα – Σεπτέμβριος και οι διακοπές αποτελούν πλέον παρελθόν. Περάσατε τουλάχιστον ωραία; Αυτό έχει σημασία, γιατί η σιλουέτα του χειμώνα διαγράφεται στον ορίζοντα. Ο Σεπτέμβριος, μοιάζει με το ξεκίνημα ενός καινούργιου χρόνου, γιατί μηδενίζουμε το κοντέρ, ξεκινάμε από την αρχή, και ασχολούμαστε με όσα παραμελήσαμε ή εγκαταλείψαμε στην πορεία του χρόνου. Μην αγχώνεστε που ήρθε πάλι αυτή η στιγμή. Οργανωθείτε, βάλτε καινούργιους στόχους και χωρίς άγχος, «επανενταχθείτε» ομαλά στην πολυάσχολη καθημερινότητα.

1) Αρχικά εκτιμήστε αυτό το οποίο βιώσατε: Ωραία δεν ήταν; Όσες ωραίες εμπειρίες ζήσατε, φροντίστε να τις φέρνετε συχνά στη σκέψη σας. Θα τροφοδοτούν με ενέργεια την ημέρα σας.

2) Επίσης, μιλήστε γι’αυτό που ζήσατε με φίλους: Οι διακοπές έχουν τη μαγική ικανότητα, όταν τις περιγράφετε να ενεργοποιούν στον εγκέφαλό σας, χαρούμενα συναισθήματα, γι’αυτό μην τις αποθηκεύσετε τόσο γρήγορα στο πίσω μέρος του μυαλού σας.

3) Μείνετε λίγο πίσω: Σίγουρα θα έχουν μαζευτεί ένα σωρό υποχρεώσεις στη δουλειά, οι οποίες απαιτούν την προσοχή σας. Είναι λογικό, δεν χρειάζεται όμως να αισθάνεστε ενοχές. Εάν είναι στις δυνατότητές σας, μην ασχοληθείτε από την πρώτη ημέρα επιστροφής με θέματα τα οποία είναι πολύ δύσκολα και κουραστικά. Βήμα- βήμα, ξεκινήστε από τα πιο απλά και ανεβάστε σταδιακά το επίπεδο δυσκολίας.

4) Ξεκινήστε να προσέχετε ξανά τη διατροφή σας: Στις διακοπές όλοι παρασυρόμαστε, με φαγητό, ποτό και γλυκά. Επίσης, σημειώστε στην ατζέντα σας ποια ημέρα θα ανανεώσετε τη συνδρομή σας στο γυμναστήριο. Προσπαθήστε επίσης, να βάλετε σε πρόγραμμα και τον ύπνο σας, γιατί στις διακοπές δεν σε νοιάζει ιδιαίτερα ούτε τι ώρα θα κοιμηθείς ούτε και τι ώρα θα ξυπνήσεις.

5) Το σπίτι πάντα θα έχει απαιτήσεις: (Πληρωμές λογαριασμών, καθαριότητα, σούπερ μάρκετ, ενασχόληση με τα φυτά, μαγείρεμα, πλυντήρια, κλπ). Μην προσπαθήσετε να τα κάνετε όλα μαζί την ίδια ημέρα. Γράψτε τα σε ένα χαρτί και βάλτε τα σε πρόγραμμα.

6) Περάστε το πρώτο Σαββατοκύριακο μετά τις διακοπές στο σπίτι: Θα το κάνετε αυτό, προκειμένου ν’ ανασυνταχθείτε και να βάλετε σε πρόγραμμα τον εαυτό σας και τα παιδιά. Πηγαίνετε σούπερ μάρκετ, και κάποια ρούχα στο καθαριστήριο και φτιάξτε το πλάνο της εβδομάδας. Δεν χρειάζεται να καθαρίσετε αμέσως μόλις επιστρέψετε όλο το σπίτι, επειδή είστε ξεκούραστες. Σίγουρα θα κουραστείτε πάρα πολύ αφού είχατε καλομάθει τις προηγούμενες ημέρες!

7) Κρατήσετε ζωντανές τις διακοπές σας: Δηλαδή, βάλτε σε ένα εμφανές σημείο κάποιο σουβενίρ που αγοράσατε και σας φτιάχνει τη διάθεση, ή ακόμα καλύτερα: Δοκιμάσατε π.χ. ρεβιθάδα στη Σίφνο και σας άρεσε; Δοκιμάστε να τη φτιάξετε και εσείς!

8)Ζητήστε βοήθεια: Εάν βλέπετε ότι δεν μπορείτε από τις πρώτες ημέρες να επιστρέψετε στους ρυθμούς σας και ν’ ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας.

9) Προγραμματίστε το επόμενο ταξίδι σας ή μια μικρή απόδραση εκτός της πόλης: Μέρος του ενθουσιασμού ενός ταξιδιού κρύβεται και στα σχέδια που κάνουμε. Όταν έχεις κάτι να περιμένεις αυτό σου δίνει χαρά. Αυτό το «κάτι», δεν σημαίνει βέβαια ότι πρέπει να είναι ένα ταξίδι στην Αμερική. Μπορεί να είναι ένα Σαββατοκύριακο σε ένα κοντινό νησί (όσο ακόμα ο καιρός είναι ζεστός) ή ακόμα και μια ημερήσια εκδρομή!

10) Επόμενη στάση για το τρένο των διακοπών είναι τα Χριστούγεννα: Μην νομίζετε, δεν είναι καθόλου μακριά, και ξαφνικά πάλι, (όπως έγινε και με το Σεπτέμβριο) θα ξημερώσει μια ημέρα και θα φτιάχνουμε χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου