Κυριακή, 3 Ιουλίου 2011


Διαλογισμός! Διώξε τον πόνο...

Ο διαλογισμός έχει τις ρίζες του στις ανατολίτικες φιλοσοφίες και θρησκείες. Στην ουσία πρόκειται για μια τεχνική που θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις και να αποφορτίσεις το στρες και τις "σκοτούρες" της ημέρας.

Ακόμα και η επιστήμη έχει αναγνωρίσει τις ευεργετικές του επιδράσεις στην μείωση της αίσθησης του πόνου και στην ευεξία.

Ο Διαλογισμός επηρεάζει το μυαλό
Βρετανική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι άνθρωποι που κάνουν διαλογισμό αντιλαμβάνονται τον πόνο με λιγότερη δυσαρέσκεια. Μάλιστα τα ευρήματα αυτά αφορούν σε εκείνους που έχουν εντάξει τον διαλογισμό για χρόνια στην καθημερινότητά τους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έρευνας του Πανεπιστημίου του Manchester Dr. Christopher “Ο Διαλογισμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής τρόπος αντιμετώπισης χρόνιων ασθενειών όπως οι πόνοι τις αρθρίτιδας. Τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιώνουν, όσα υποψιαζόμασταν χρόνια, πως δηλαδή ο διαλογισμός επηρεάζει το μυαλό. Ο Διαλογισμός εκπαιδεύει το μυαλό να είναι πιο συγκεντρωμένο στο παρόν, χωρίς να περνά χρόνο περιμένοντας κάποιο αρνητικό γεγονός στο μέλλον”.

Για να ξεκινήσεις
Δεν χρειάζεται να είσαι κάποιος γκουρού για να επιτύχεις τον διαλογισμό. Η τεχνική του είναι απλή μεν, χρειάζεται όμως συγκέντρωση και ηρεμία για να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τους πρακτικούς του διαλογισμού, η διάρκειά του εξαρτάται από την ηλικία σου. Έτσι, αν κάποιος είναι 20 ετών, τότε θα πρέπει να διαλογίζεται για 20 λεπτά.

- Βρες την κατάλληλη στάση. Όχι δεν είναι ανάγκη να πάρεις την στάση του λωτού. Οποιαδήποτε θέση σε κάνει να αισθανθείς άνετα είναι κατάλληλη. Φρόντισε παρ' όλα αυτά να έχεις τα δάχτυλα των δύο χεριών "δεμένα" ώστε να επιτρέπεις στην ενέργεια να κυκλοφορεί σε κύκλο.

- Κλειδί της επιτυχίας είναι η αναπνοή. Δεν χρειάζεται να μυηθείς σε κάποια θρησκευτική δοξασία. Μπορεί ο διαλογισμός να έχει τις ρίζες του στον βουδισμό και άλλες ινδουϊστικές θρησκείες, η επιτυχία του όμως έγκειται στην αναπνοή. Με τα μάτια κλειστά θα πρέπει να επικεντρώσεις το μυαλό σου στην αναπνοή και μόνο.

- Απόβαλε όλες τις σκέψεις. Όσο η πυκνότητα των σκέψεων αραιώνει, τόσο η αναπνοή σου θα γίνεται λεπτότερη και κοντύτερη. Όταν καταφέρεις να διώξεις όλες τις σκέψεις από το μυαλό σου, έχεις μπει στην διαδικασία του διαλογισμού.

Ποια είναι τα οφέλη του;

Η διαδικασία του διαλογισμού, σύμφωνα με τους φανατικούς οπαδούς του, θα σε γεμίσει με κοσμική ενέργεια. Η κοσμική αυτή ενέργεια θα σε βοηθήσει:

- Να διώξεις τυχόν πόνους και γενικότερα να βελτιώσεις τη σωματική σου κατάσταση

- Να απαλλαγείς από το στρες, την ένταση και το άγχος

- Να βελτιώσεις την μνήμη σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου