Τρίτη 12 Ιουλίου 2011


12 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥ!

Το χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος για να παρουσιάσεις τον εαυτό σου, ενώ βοηθά την καλύτερη λειτουργία του σώματος. Είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας μακροζωίας. Εμείς σας παρουσιάζουμε και τους υπόλοιπους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να χαμογελάτε.
1. Το χαμόγελο μας κάνει γοητευτικούς. Είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να μας πλησιάσει κάποιος. Όταν βλέπουμε κάποιον να χαμογελά, υποσυνείδητα θέλουμε να τον πλησιάσουμε για να μάθουμε γιατί το κάνει.
2. Το χαμόγελο αλλάζει τη διάθεσή μας. Την επόμενη φορά που δεν θα αισθανθείτε καλά, προσπαθήστε να χαμογελάσετε και όλα θα αλλάξουν. Το χαμόγελο μπορεί ακόμα και να καταφέρει να «ξεγελάσει» το σώμα, με άμεσα αποτελέσματα.
3. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Όταν το χαμόγελο κάποιου είναι αυθεντικό, κάνει και τους άλλους πιο ευτυχισμένους. Αυτό σας κάνει άμεσα πιο προσιτό.
4. Το χαμόγελο ανακουφίζει από το στρες. Το στρες είναι κάτι το οποίο συχνά δεν μπορούμε να κρύψουμε. Το χαμόγελο μας κάνει να μην μοιάζουμε τόσο κουρασμένοι και καταπονημένοι. Όταν είστε αγχωμένος, χαμογελάστε: θα αισθανθείτε αμέσως καλύτερα και έτοιμος για δράση.
5. Το χαμόγελο κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα. Αυτό συμβαίνει επειδή μας κάνει να χαλαρώνουμε κι έτσι συμβάλει στην καλύτερη άμυνα του οργανισμού σε κρυολογήματα.
6. Το χαμόγελο μειώνει την αρτηριακή πίεση. Αν έχετε πιεσόμετρο στο σπίτι, μπορείτε να το επιβεβαιώσετε. Καθίστε για λίγα λεπτά και μετρηθείτε. Μετά χαμογελάστε και μετρηθείτε ξανά ενώ χαμογελάτε. Θα δείτε αμέσως την διαφορά.
7.Το χαμόγελο απελευθερώνει ενδορφίνες και σεροτονίνη. Πρόκειται για χημικές ουσίες του νευρικού μας συστήματος, απαραίτητες για καλή διάθεση. Με λίγα λόγια, το χαμόγελο είναι ένα φυσικό ναρκωτικό.
8. Το χαμόγελο κάνει φυσικό λίφτινγκ στο πρόσωπο και μας κάνει να φαινόμαστε νεότεροι. Οι μύες που χρησιμοποιούνται δρουν ως λίφτινγκ και ανανεώνουν το πρόσωπό μας.
9. Το χαμόγελο σε κάνει να φαίνεσαι επιτυχημένος. Οσοι χαμογελούν μοιάζουν να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ερευνες έχουν δείξει ότι είναι πιο πιθανόν να πάρουν προαγωγή και ότι είναι πιο προσιτοί. Δοκιμάστε το στα επαγγελματικά meetings και θα το διαπιστώσετε.
10. Το χαμόγελο βοηθά στη θετική σκέψη. Κάντε ένα σύντομο τεστ: Χαμογελάστε. Μετά προσπαθήστε να σκεφτείτε κάτι αρνητικό χωρίς να χάσετε το χαμόγελό σας. Είναι πολύ δύσκολο. Το χαμόγελο στέλνει το μήνυμα ότι «η ζωή είναι ωραία».
Πρόσφατη έρευνα του Wayne State University στο Ντιτρόιτ απέδειξε ότι όσο πιο έντονο είναι το χαμόγελο κάποιου, τόσο πιο πιθανόν να ζήσει περισσότερο. Κατόπιν τούτου, οι λόγοι για να χαμογελάς είναι σίγουρα πολύ παραπάνω από δέκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου