Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Τελικά είστε μαζί ?

Νέα σχέση, χαράς ευαγγέλια. Εάν όμως περάσουν πέντε δευτερόλεπτα και δεν μπορείτε να απαντήσετε στην παραπάνω ερώτηση, τότε κάτι δεν πάει καλά.

Είμαστε μαζί; Να τον πάρω να με βοηθήσει με τη μετακόμιση ή θα το πάρει αλλιώς; Να βγω με τον Χ; Eίναι ο φίλος μου; Εάν είναι τότε γιατί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ;

Εάν οι παραπάνω προβληματισμοί επιμένουν παρόλο που το χρονικό όριο που είχατε θέσει στον εαυτό σας (ελάτε τώρα, όλες το κάνουμε αυτό) όπου θα αφήνατε την κατάσταση στο χαλαρό, τότε έχετε πέσει σε ξέρα.

Ο παραπάνω ναυτικός όρος έχει να κάνει με το καράβι που όταν πέσει σε ξέρα (ρηχό σημείο μέσα στην θάλασσα) τραυματίζετε και η πλεύση είναι πλέον αδύνατη. Γρήγορα το SOS γιατί βουλιάζουμε!

Εδώ υπάρχουν δύο δρόμοι α. ενδιαφέρεστε πολύ για τον τύπο. Σε αυτή την περίπτωση αρχίζετε να μιλάτε ποιο ανοιχτά (όχι πολύ ανοιχτά) για τη μορφή σχέσης που θέλετε και οι δύο να δημιουργήσετε σε αυτή τη φάση της ζωής σας. Εάν αντιλαμβάνεται ότι έτσι όπως το πάει η βάρκα θα βάλει νερά τότε σύντομα θα αλλάξει. Εάν όχι, Houston έχουμε πρόβλημα. A, ;έχετε και το β. μπορείτε άντα να ζήσετε και χωρίς αυτόν. Αυτό το μεγάλο διάστημα της γκρίζας ζώνης μάλλον σας απέδειξε ότι δεν ταιριάζετε (μετάφραση από Ελληνικά σε Ελληνικά: έχασε!)

Η νέα μορφή νεύρωσης στις σχέσεις φέρνει αυτό το παλιό καλό κλισέ «ελεύθερη σχέση» όλο και περισσότερο στη μόδα. Το ακούς όλο και πιο συχνά δύο άνθρωποι να μπαίνουν σε αυτή την σε ορισμένες περιπτώσεις ανώφελη, μεσοβέζικη διαδικασία του να είναι και να μην είναι ζευγάρι με το πρόσχημα του γεμάτου προγράμματος και των καθημερινών προβλημάτων.

Μην τσιμπάτε, προβλήματα πάντα θα υπάρχουν. Καλή η ελευθερία ειδικά τον πρώτο καιρό, αλλά και οι συχνές ανάσες ελευθερίας σε μία ερωτική σχέση καθ’ όλη τη διάρκειά της. Αλίμονο αν αφήσετε στην άκρη αυτό που είστε για μπείτε 100% ο ένας στα ρούχα κάποιου άλλου.
Το άλλο άκρο όμως δεν θα σας πάει πουθενά.

Το είμαστε-δεν είμαστε όταν τραβάει εις μάκρος φέρνει μόνο γκρίνια και απογοήτευση ειδικά για εκείνον που είναι τέλος πάντων αποφασισμένος «να είναι» σε αυτή τη σχέση. Επιπλέον, ψυχολογικά, αποτελεί τροχοπέδη στην εύρεση ενός συντρόφου που θα σας θέλει ολόκληρη και όχι μισή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου