Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

H ζωή που θα έρθει


Η Ζωή που θα Έρθει-Amador-Ισπανία-2010-112′
του Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα
με τους Μαγκαλί Σολιέ, Θέλσο Μπουγκάγιο, Πιέτρο Σίμπιγιε, Σόνια Αλμαρκά
Ιστοσελίδα IMDb Φωτογραφίες - Βίντεο
Κυκλοφορία: 13/10/2011 (Rosebud/Odeon)

Η Μαρτσέλα είναι μια νεαρή μετανάστρια από το Περού, που ζει στη Μαδρίτη με τον σύντροφό της Νέλσον. Eνώ σκοπεύει να τον εγκαταλείψει, τα σχέδιά της ακυρώνονται όταν μαθαίνει ότι είναι έγκυος. Για να ενισχύσει το εισόδημά τους αναλαμβάνει να φροντίσει για ένα μήνα τον ηλικιωμένο Αμαδόρ, που βρίσκεται κατάκοιτος στο σπίτι του. Οι δυο τους αναπτύσσουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο μέχρι που ο Αμαδόρ αφήνει την τελευταία του πνοή. Θέλοντας να εξασφαλίσει τα χρήματα που έχει τόσο ανάγκη, η Μαρτσέλα αποφασίζει να αποκρύψει από την οικογένειά του το γεγονός – με απρόβλεπτες συνέπειες.

περισσότερα........

Ο πολυβραβευμένος Φερνάντο Λεόν Ντε Αρανόα («Πριγκίπισσες Των Δρόμων», «Δευτέρες Με Λιακάδα») επιστρέφει στη μυθοπλασία μετά από μία σύντομη στάση στο ντοκιμαντέρ. Εδώ βασίζεται στην στιβαρή ερμηνεία της ανερχόμενης Μαγκαλί Σολιέ για να δημιουργήσει μια γλυκόπικρη, γεμάτη μαύρο χιούμορ, κομεντί- σχόλιο στην οικονομική κρίση και την (πιο υπαρκτή από ποτέ) πάλη των τάξεων.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Υμνος στις αξίες της ζωής από τον Φερνάντο ντε Αρανόα

«Η ζωή που θα ‘ρθει», μια ταινία για την υπέρτατη δύναμη που νικάει τον θάνατο

Γιάννης Ζουμπουλάκης -Το Βήμα-19/09/2011

Με την τελευταία ταινία του, «Η ζωή που θα ‘ρθει» η οποία έκανε την πρεμιέρα της στοφεστιβάλ, ο ισπανός σκηνοθέτης Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόαυμνεί τις αξίες της ζωής που μπορούν να νικήσουν ακόμα και τον θάνατο.«Είναι μια ταινία για τη ζωή και την υπέρτατη δύναμή της – τόσο που ακόμα και ο θάνατος δεν μπορεί να την νικήσει» είπε ο ισπανός σκηνοθέτης την Κυριακή στο «Αττικόν», όπου στο πλαίσιο του φεστιβάλ κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας conn-x», έγινε η πανελλήνια πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του, «Amador» (θα παιχθεί στις αίθουσες με τον ελληνικό τίτλο «Η ζωή που θα’ρθει».«Η πρόθεσή μου ήταν να μιλήσω για τους ανθρώπους που ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την αξία αυτής της ζωής» συνέχισε ο σκηνοθέτης.Ο ξενόγλωσσος τίτλος της ταινίας, «Amador», δηλώνει το όνομα ενός ηλικιωμένου άρρωστου που περιμένει το μοιραίο στο διαμέρισμά του στη Μαδρίτη. Την φροντίδα του αναλαμβάνει η Μαρτσέλα (Μαγκαλί Σολιέ), μετανάστρια από το Περού η οποία θέλει να αυξήσει το εισόδημά της γνωρίζοντας ότι είναι έγκυος από τον σύντροφό της που δεν το ξέρει.

Οταν όμως ο Αμαδόρ με τον οποίο η κοπέλα έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση πεθαίνει, η Μαρτσέλα αποφασίζει να μην το δηλώσει προκειμένου να συνεχίσει να παίρνει τα χρήματα από την κόρη του αποθανόντος.

Από εκεί αρχίσει να αναπτύσσεται μια ιστορία βουτηγμένη στη μελαγχολία, το «μαύρο» χιούμορ αλλά και τον σουρεαλισμό, στοιχεία που ισορροπούνται άψογα στα χέρια του νεαρού σκηνοθέτη, ο οποίος στις αρχές της περασμένης δεκαετίας είχε παρουσιάσει το μικρό αριστούργημα που λέγεται «Δευτέρες μ ε λιακάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου