Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Το αλατοπίπερο ενός γάμου

Ο γάμος για να πετύχει χρειάζεται δουλειά.


Τρόποι για να κρατήσετε το πάθος ζωντανό.


Δεν θαυμάζετε ζευγάρια που έχουν περάσει μαζί όλη τους την ζωή και συνεχίζουν ακόμα να κοιτάζονται στα μάτια, να κρατούν το χέρι ο ένας του άλλου και να αγαπιούνται βαθιά; Ποιο είναι το μυστικό τους; Ποια είναι η μυστική συνταγή που έχει κάνει αυτό το puzzle να κολλήσει τόσο τέλεια; Και τελικά πως το πετυχαίνεις; Να μερικές ιδέες που μπορούν να ξυπνήσουν τον γάμο σας από το λήθαργο και να του δώσουν ότι χρειάζεται για να έχει διάρκεια και ξεχωριστή αξία.

Say it with a kiss

Μη φεύγετε το πρωί από το σπίτι χωρίς να φιλήσετε τον αγαπημένο σας και μην πηγαίνετε για ύπνο εάν δεν κάνετε το ίδιο. Αυτή η επαφή είναι απαραίτητη για την υγεία της σχέσης, μαζί με την λέξη «Σ’ αγαπώ» που τόσο σπάνια ανταλλάζουμε μεταξύ μας πια. Εννοείται πως και η ερωτική επαφή πρέπει να είναι συχνά παρούσα!

Κάτι από τα παλιά

Οι αναμνήσεις είναι καλές και μπορούν να σας φορτίσουν συναισθηματικά. Ένα βράδυ που τα παιδιά θα κοιμηθούν- παρέα με λίγο κρασί- δείτε ένα DVD από καλοκαιρινές διακοπές που κάνατε πριν από πολλά χρόνια ως ζευγάρι χωρίς παιδιά. Θυμηθείτε στιγμιότυπα, γελάστε και συλλογιστείτε τους λόγους που γίνατε ζευγάρι. Ακόμα καλύτερα καλέστε κάποιο φιλικό σας ζευγάρι σπίτι και ανταλλάξτε αναμνήσεις από τα παλιά.

Κρυφός κώδικας

Σίγουρα εάν είσαστε χρόνια μαζί θα έχετε τους δικούς σας κώδικες επικοινωνίας, το αγαπημένο σας αστείο, μια λέξη που μόνο εσείς γνωρίζετε σε τι αναφέρεται. Φροντίστε να τα χρησιμοποιείται για να θυμόσαστε πόσο μοναδική είναι αυτή η σχέση.

Δίκαιες μάχες

Όταν είστε νευριασμένοι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να λύσετε μια αντιπαράθεση που μπορεί να έχετε με τον σύντροφο σας. Απλώς θα φτάσει τα πράγματα στα άκρα. Αφήστε να ξεθυμάνει και την επόμενη μέρα κάντε μια προσπάθεια να λύσετε το θέμα συναντώντας τον άλλο στη μέση. Εδώ ισχύει το ρητό «βάλε λίγο νερό στο κρασί σου».

Διάλογος, ο θεραπευτικός

Χωρίς επικοινωνία δεν μπορεί να ανθίσει κανένας γάμος, όση αγάπη κι αν υπάρχει. Ο άνθρωπος σας είναι εκεί για να μοιραστείτε μαζί τα πάντα. Τους φόβους και τις ανησυχίες σας, τη χαρά, τα όνειρα, την αποτυχία. Μοιραστείτε τις σκέψεις σας και δείξτε πως έχετε ανάγκη ο ένας τον άλλο. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να έχεις έναν σύντροφο που μπορεί να είναι και ο καλύτερος σου φίλος.

Δώστε χώρο

Μπορεί να είστε ζευγάρι αλλά παραμένετε δύο διαφορετικοί άνθρωποι. Αφήστε τον γάμο να αναπνεύσει παίρνοντας ο καθένας τον ελεύθερο χρόνο που χρειάζεται. Αφήστε τον να δει το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπά και εσείς ξεκινήστε το τρέξιμο που τόσο καιρό αναβάλλετε. Αυτή η απόσταση θα σας φέρει πιο κοντά.

Υπόσχεση ζωής

Προβλήματα, δυσκολίες, τσακωμοί, κούραση. Η φθορά των σχέσεων δεν αργεί να έρθει. Όμως επιλέξατε να είσαστε με αυτόν τον άνθρωπο γιατί αγαπήσατε κάτι σε εκείνον. Για αυτό μια υπόσχεση ότι θα είσαστε εκεί στα καλά και στα άσχημα ως ταγμένοι συνοδοιπόροι στη ζωή θα σας επαναφέρει στον δρόμο που αρχικά διαλέξατε να τραβήξετε μαζί.

Τα χάδια μιλάνε.

Είναι πολύ σημαντική η σωματική επαφή ακόμα και μετά από πολλά χρόνια. Αν την αφήνεις σε αφήνει. Όλοι θέλουμε ένα χάδι και λίγη τρυφερότητα. Τα χάδια δεν είναι μόνο για τα παιδιά , αλλά και για τους μεγάλους. Πολλές φορές μπορείς να πεις περισσότερα πράγματα με ένα χάδι παρά με τα λόγια.

Το σίγουρο είναι ότι αυτή τη περίοδο που όλοι περνάμε δύσκολα, πρέπει να εμψυχώνετε τον σύντροφο σας καθημερινά και να του λέτε πως όπως και να έχουν τα πράγματα είστε ομάδα και θα τα καταφέρετε!

Και πολύ βασικό να μην προηγείστε ως προσωπικότητα από τα προβλήματα που σας απασχολούν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου