Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΕΝΑ ΧΟΜΠΥ




Τα χόμπι κάνουν καλό στην ψυχολογία.

Έρευνες έδειξαν ότι όταν μας απορροφάει χρόνο κάτι το οποίο αγαπάμε, μειώνεται το στρες στον οργανισμό μας, βελτιώνεται η μνήμη, φτιάχνει η διάθεσή μας, και δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Δεν έχει σημασία τι χόμπι θα επιλέξετε, εφόσον σας αποσπά από την καθημερινότητα και είναι διασκεδαστικό. Το όφελός του έγκειται, στο ότι κάνετε κάτι έτσι απλά, επειδή σας αρέσει όχι επειδή εξυπηρετεί κάποιο σκοπό ή επειδή θα έχετε κάποιο οικονομικό όφελος.

Τι μπορείτε λοιπόν να κάνετε;

Κάντε γυμναστική: Πηγαίνετε για τρέξιμο, κάντε γιόγκα, γραφτείτε σε ένα κολυμβητήριο και σηκώστε το σώμα σας από τον καναπέ, δίνοντας υπόσχεση ότι θα τηρείτε ευλαβικά το πρόγραμμα, κάποιες συγκεκριμένες ημέρες την εβδομάδας.
Μαγειρέψτε: Γλυκά, αλμυρά ότι σας φτιάχνει κέφι. Μην φοβάστε την κουζίνα. Πειραματιστείτε με τις γεύσεις, δεν υπάρχει καλύτερο αγχολυτικό από το να γεμίζεις ντομάτες ή να πλάθεις κουλουράκια με ζύμη που θα φτιάξεις εσύ η ίδια.
Ασχοληθείτε με την κηπουρική: Φυτέψτε μυρωδικά, λουλούδια, δέντρα, και περιποιηθείτε τα περιμένοντας να σας αποδώσουν καρπούς και άνθη.

Μαζέψτε κοχύλια ή πέτρες θαλάσσης: Τώρα που είναι καλοκαίρι πάρτε τα παιδιά σας και ψάξτε για κοχύλια και όμορφες πέτρες στην παραλία. Βάλτε τα κοχύλια σε μεγάλα ωραία βάζα, κολλήστε τα πάνω σε ξύλινα καδράκια, ζωγραφίστε τις πέτρες.

Ασχοληθείτε με τη φωτογραφία: πάρτε μπογιές και ζωγραφίστε (δεν χρειάζεται να είστε ζωγράφος), φτιάξτε παζλ, διαβάστε, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας φτιάχνοντας διάφορες κατασκευές με τα παιδιά σας, μάθετε πλέξιμο (επίσης αγχολυτικό).

Mάθετε μια ξένη γλώσσα: γιατί τα γαλλικά τα αφήσατε πριν από πολλά χρόνια και τώρα το έχετε μετανιώσει.
Κάθε χρόνο, όταν πλησιάζει ο Σεπτέμβριος όσο και αν έχουμε μεγαλώσει βιώνουμε μέσα μας, μια καινούργια «σχολική χρονιά». Κάτι καινούργιο ξεκινά, ξεκινήστε λοιπόν και εσείς μια ευχάριστη ασχολία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου