Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα.

Μήπως σας χωρίζει η κρίση?

La crise… will tear us apart; Ο αγγλικός τίτλος έρχεται από το διάσημο τραγούδι των Joy Division, η αφορμή από τη νέα πραγματικότητα.

H ρουτίνα, τραγουδούσε o Ιan Curtis, μπορεί να σκοτώσει την αγάπη όπως άλλωστε και η υπερβολική αγάπη. Η κρίση;

Δεν έχει να κάνει σε ποια φάση της ζωής σου είσαι. Μπορεί να είσαι single (καλύτερα- πίστεψε με) παντρεμένη με τις υποχρεώσεις να τρέχουν, μητέρα ή απλά ερωμένη. Όλοι οι ρόλοι είναι μέσα στη ζωή όπως και η σκληρή πραγματικότητα της οικονομικής κρίσης. Reality bites! Πρόκειται για μια μαύρη τρύπα που τα ρουφάει όλα: δουλειές, σπίτια, πορτοφόλια, αλλά για στάσου, μια στιγμή: : και σχέσεις.

Η ανεργία χτυπάει κόκκινο. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα The Guardian (15-2-2012) φτάνει το 20% με ένα 48% στους νέους κάτω των 24 και όλο ανεβαίνει σφίγγοντας πιο πολύ την αγορά εργασίας. Ο στόχος που είχες βάλει για ψηλά ως νέος ή δεν φαίνεται πια καθαρά ή εξαφανίστηκε από τον ορίζοντα. Το ίδιο ισχύει για τον σύντροφο σου, τον άντρα σου ή για εκείνο τον τύπο που περνάτε την όμορφη περίοδο του φλερτ.

Το γκρίζο σκηνικό που στήθηκε για τους νέους αυτής της χώρας παίζει όλο και πιο πολύ με τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού ρίχνοντας στις ερωτικές σχέσεις στο κενό: οικονομική και προσωπική ανασφάλεια, γκρίνια, καβγάδες και εσωστρέφια.

Όλα είναι οικονομία, έλεγαν οι μεγάλοι στοχαστές και είχαν δίκιο. Ακόμα και ο έρωτας λοιπόν…

Η σεξουαλική διαθεσιμότητα, οι σκέψεις και οι πράξεις ενός κοινωνικού συνόλου επηρεάζονται από την οικονομική πολιτική. Διστάζεις να ξεκινήσεις μια σχέση που μπορεί να σε φέρει στην απόλυτη ευτυχία γιατί φοβάσαι. Δεν σχετίζεσαι γιατί φοβάσαι. Έχεις νεύρα και τα μεταφέρεις στο σπίτι γιατί φοβάσαι. Είναι ο φόβος αυτός που θα ρίξει τα δολοφονικά του βέλη στη σχέση σας. Ο φόβος που πηγάζει από την ανασφάλεια, δημιουργεί τη σύγκρουση και η σύγκρουση φέρνει τη ρήξη.

Έπεσες; Yπάρχει και μια καλή πλευρά. Είναι εποχή που γίνεται και ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Βλέπεις πρώτα ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι εχθροί. Μπορείς μετά να αξιολογήσεις και τον σύντροφο σου πιο ουσιαστικά, να δεις βρε παιδί με απλά λόγια, σε αγαπάει; Τώρα, τα αληθινά προβλήματα σας έρχονται στο προσκήνιο. Μην τα ρίχνεις πια κάτω από το χαλί.

Αντιμετώπισέ τα! Ζήτα με τα μάτια σου τι θέλεις, γιατί αυτό που θέλεις είναι αυτό που είσαι πραγματικά. Ναι, η κρίση παίζει να σας χωρίσει αλλά παίζει και να σας δώσει το υλικό για να κάνετε μια νέα αρχή.

Εάν είναι να το κάνετε μαζί τότε έχει έρθει η κάθαρση.


3 σχόλια:

  1. Είναι εποχή που γίνεται και ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Βλέπεις πρώτα ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι εχθροί.»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Τόνια, καλώς σε βρίσκουμε!
    Σε ευχαριστούμε για την επίσκεψή σου, θα τα λέμε ελπίζω!

    Οσο για μένα, το έχω κάνει το ξεσκαρτάρισμα από καιρό, δεν περίμενα την κρίση να μου δείξει ποιοι είναι οι πραγματικοί φίλοι και ποιοι οι "παρέες"
    Τους εχθρούς δύσκολα τους καταλαβαίνεις από την αρχή είναι η αλήθεια, αλλά κανείς δεν μπορεί να κρύψει για πάντα τον αληθινό του χαρακτήρα πιστεύω!
    Φιλιά, καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γειά σου Έλενα.Έχεις δίκιο. Κανείς δεν μπορεί να σου κρύψει για πάντα τον αληθινό του χαρακτήρα. Ακόμα και αν αποπειραθεί.. αργά η γρήγορα θα φανεί..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή