Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ......

ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ……….ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ

Όταν βάζεις έναν άνθρωπο στη ζωή σου είτε ως δεσμό είτε ως φίλο (σήμερα θέλω να κάνω μνεία μόνο στο όνομα της φιλίας )του δίνεις κάτι σαν ψήφο εμπιστοσύνης….ιδίως όταν είσαι άνθρωπος που επεξεργάζεται διπλά και τριπλά τα πράγματα που φιλτράρει τα πάντα πρίν πάρει μια απόφαση όταν η επιπολαιότητα δεν συνάδει με τον χαρακτήρα σου και όταν σε έχει βοηθήσει και τόσες και τόσες φορές αυτό που λέμε <<ένστικτο>>……στην επιλογή σου αυτή, τότε λές λοιπόν ότι κάτι αξίζει αυτός ο άνθρωπος που επιλέγεις να του δώσεις χώρο στη ζωή σου .Ως εδώ όλα καλά.Θεωρείς ότι κατά κάποιο τρόπο έκανες μια επιτυχή επένδυση.Σκέφτεσαι ότι είναι πραγματικά σπουδαίο και όμορφο να έχεις δίπλα σου 5 -10 ανθρώπους που σε νιώθουν , σε αγαπούν , σε εκτιμούν σε στηρίζουν αν χρειαστεί , που μπορείτε να πείτε δυο κουβέντες παραπάνω , να δώσει ο ένας στον άλλο ,να είναι ο ένας για τον άλλο , και φυσικά να είναι πάντα εκεί….

Τι γίνεται όμως όταν ο άλλος αυτός που έχει γίνει μέρος της ζωής σου και που πιστεύεις ότι θα είναι πάντα εκεί όπως θές να πιστεύεις ότι γίνεται σε κάθε δυνατή και ουσιαστική σχέση μεταξύ δυο ανθρώπων φεύγει ….έτσι ξαφνικά.Και το χειρότερο χωρίς κάν εξηγήσεις.Όταν είσαι και λίγο παραπάνω <<ευαίσθητος ύπαρξις >> ωσάν τη γράφουσα πως είναι αλήθεια δυνατόν να μην στενοχωρηθείς.Να μην προβληματιστείς να μην γεμίσεις το μυαλό σου σου με ένα σωρό εικασίες και στην τελική να μην θυμώσεις που ο άλλος αυτός δεν είναι εκεί να σε βοηθήσει.Να σου δώσει απαντήσεις να σου εξηγήσει να σε κάνει να καταλάβεις τι έφταιξε.Να είναι εκεί για σένα και εσύ για αυτόν ν α προβληματιστείτε μαζί να συζητήσετε μαζί να στενοχωρηθείτε μαζί να βρείτε λύσεις μαζί Να παλέψετε για αυτήν την φιλία ΜΑΖΙ. Στενοχωριέσαι λοιπόν μόνος και δεν εννοείς να καταλάβεις πως ίσως είχες κάνει λάθος εκτίμηση γι α αυτόν τον άνθρωπο.Τον άλλον αυτόν.Δεν μπορείς να το καταλάβεις δεν το δέχεσαι ρε παιδί μου.Όχι από υπεροψία ,όχι ,όχι….καμία σχέση .Ποτέ αυτό.Απλά δεν μπορείς να δεχτείς πως μπορεί να έχεις πέσει τόσο έξω για αυτόν τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκες και πίστεψες.


Γιατί ο άνθρωπος αυτός που επέλεξες για φίλο θα ήταν αιώνια εκεί για εσένα δεν θα σε παρατούσε σύξυλο στην πρώτη δυσκολία σαν τον χειρότερο εχθρό σου δεν θα σε άφηνε μόνο σου με τις σκέψεις και τα ερωτηματικά σου .Θα σου έλυνε κάθε απορία θα λύνατε κάθε παρεξήγηση .Γιατί έτσι γίνεται σε οποιαδήποτε αληθινή και ουσιαστική σχέση.Έχεις εξ αρχής και πάντα σαν δεδομένο στο μυαλό σου πως θα διατηρήσεις αυτήν την σχέση ότι και να γίνει ,δεν θα αφήσεις κανέναν και τίποτα , καμία παρεξήγηση καμία αδυναμία ,καμία δυσκολία , να χαλάσει αυτό το όμορφο που υπάρχει μεταξύ σας .Άν ξεκινάς έτσι με αυτό το σκεπτικό παλεύεις για αυτή τη φιλία.Και αυτή η φιλία δεν χαλάει ποτέ .

Τι γίνεται όμως όταν εσύ έχεις όλη την καλή διάθεση και το δείχνεις και ο άλλος δεν είναι εκεί για εσένα.Να σε ακούσει, να σου δώσει απαντήσεις να προβληματιστεί με τις σκέψεις σου , να παλέψει και αυτός ανάλογα.Αφού δεν υπάρχει πρόβλημα χωρίς λύση το ξέρετε καλά και οι δυο σας.Το έχετε μάθει αυτό .Όσο μπερδεμένο και αν είναι ένα κουβάρι έχει και ένα τέλος , μια άκρη δεν μπορεί..άσε που πολλές φορές το κουβάρι δεν είναι κάν τόσο μπερδέμενο όσο νομίζουμε απλά εμείς το βλέπουμε έτσι…..Δεν πιστεύω ότι δεν μπορεί να βρεθεί λύση σε κάποιο θέμα όταν και οι δύο άνθρωποι έχουν την θέληση για το καλύτερο αποτέλεσμα.Στην προκυμένη περίπτωση σ το να μην χαθεί η φιλία, μπορεί να έχει συμβεί μια παρεξήγηση ,οτιδήποτε.Αξίζει για μια παρεξήγηση να χαθεί μια φιλία και μια ωραία σχέση μεταξύ δύο ανθρώπων?? Άν ξεκινήσεις με αρχικό στόχο ότι εγώ αυτόν τον άνθρωπο τον θέλω στη ζωή μου δεν θα τον αφήσεις να φύγει.Ξέρεις όμως γιατί πρώτος εσύ είσαι υπέρμαχος της ελευθερίας του κάθε ανθρώπου ότι φυσικά και έχει κάθε δικαίωμα να μην σε θέλει πια στη ζωή του ο άλλος και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτήν του την απόφαση όσο κι αν σε πονάει όσο και αν σε πικραίνει. Δεν παύει όμως να πονάς και αυτή η πικρία να μην έχει τέλος….

Όταν ο ένας λοιπόν έχει καλή θέληση και νοιάζεται ενώ ο άλλος όχι συμβαίνουν τα εξής τινα: ή ο άλλος πιστεύει ότι έχουμε δυο ζωές να ζήσουμε και ζούμε την πρώτη μας ζωή σαν πρόβα για να μάθουμε να ζήσουμε την δεύτερη όπως θα θέλαμε,άρα υπάρχει και δεύτερη ευκαιρία, ή απλά δεν τον νοιάζει…….

Θα σκέφτεστε τώρα εσείς για να τα λέει όλα αυτά η υποφαινόμενη θα έχει καεί η γούνα της.Δεν είναι ακριβώς έτσι …Έχω ανθρώπους γύρω μου ,που αγαπώ και με αγαπάνε που ξέρω ότι είναι δίπλα μου και ότι θα είναι εκεί για μένα…..όταν όμως ο αριθμός αυτός καμιά φορά παίρνει την κατιούσα σε προβληματίζει όταν ας πούμε από 9 γίνονται 7 λές γιατί να μην γίνουν 10 έστω να παραμείνουν 9. Μια χαρά!Γιατι δεν είναι δα και 100 για να μην σε νοιάζει.Άσε που και πάλι θα σε ένοιαζε γιατί ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός.Απλά δεν έχεις τέτοιες βλέψεις.

Δεν ξέρω αν με αυτό το άρθρο βοήθησα κάποιους , να δούν τα πράγματα λίγο διαφορετικά υποθέτω πως ίσως αυτός να ήταν και ο σκοπός.Ισως να βοήθησα κάποιους με αυτά που γράφω ίσως και για κάποιους άλλους να είναι όλα αυτά αμπελοφιλοσοφίες . Ίσως και να έγινα γραφική ή και κουραστική.Όπως και να έχει με ανεχτήκατε ως εδώ άρα ας κλείσω και με κάτι τελευταίο που θα ήθελα να μείνει από όλες αυτές μου τις σκέψεις σαν συμπέρασμα είναι το εξής ένα :΄΄ Να μην αφήνουμε ποτέ κάτι όμορφο να χάνεται από τη ζωή μας ιδίως όταν πρόκειται για ανθρώπους .Έχουμε μόνο μια ζωή ας μην ξεγελιόμαστε και η ζωή αυτή δεν είναι πρόβα για να ζήσουμε μια δεύτερη .Αξίζει λοιπόν σε αυτήν την ζωή να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που αγαπάμε.Άς μην αφήσουμε κανέναν και τίποτα να μας το στερήσει αυτό!!Έτσι πιστεύω εγώ , τα συμπεράσματα δικά σας…..

Τ.Κ

2 σχόλια:

  1. Πολύ παράπονο !!! και πολλά ερωτηματικά... Εγώ πιστεύω ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από έναν άνθρωπο τα πάντα... έχει και αυτός τις δικές του ελείψεις και τα δικά του ερωτηματικά. Ας είμαστε ευχαριστημένοι με αύτο που έχουμε και όσο το έχουμε...Η χαρά βρίσκεται πάντα δίπλα μας αρκεί να μπορούμε να την ανακαλύψουμε.
    Σου εύχομαι να την αναγνωρίσεις στον κόσμο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά σου Despina!Φυσικά και δεν μπορούμε να περιμένουμε απο έναν άνθρωπο τα πάντα ποτέ δεν μπορούμε να έχουμε τέτοια απαίτηση απο κανέναν.Προσωπικά αυτό που πάντα πίστευα είναι ότι αρκεί μονάχα η καλή θέληση και απο τις δύο πλευρές και τότε όλα μπορούν να διορθωθούν.Ερωτηματικά και ελλείψεις υπάρχουν σε όλους μας ,και πάντα μαθαίνουμε γι ΄αυτό και όταν αγαπάς κάποιον είσαι εκεί και για να δώσεις και για να πάρεις πράγματα....να διορθωθείς και αν μπορείς να διορθώσεις.και ναι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό που έχουμε και για όσο το έχουμε...Όταν όμως αγαπάς κάτι εύχεσαι να μπορείς να το έχεις για πάντα κυρίως όταν πρόκειται για φιλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή