Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011


Ο φόβος σε κρατάει μακρυά από τα όνειρα σου

Ο φόβος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ζωή μας. Ο φόβος μας κλέβει τα όνειρα και περιορίζει τις δυνατότητές μας. Ο φόβος κλέβει την ευτυχία μας. Ο φόβος μας αναγκάζει να βάλουμε πολύ χαμηλά τον πήχη και να μείνουμε κλεισμένοι στο καβούκι μας. Ο φόβος είναι η ρίζα των αρνητικών συναισθημάτων, της στεναχώριας και όλων των προβλημάτων στις ανθρώπινες σχέσεις.

Το μόνο καλό που έχει ο φόβος είναι ότι είναι κάτι που μαθαίνεται, κάτι που σημαίνει, πως όπως μάθαμε να φοβόμαστε όταν ήμαστε παιδιά, μπορούμε να ξεμάθουμε αν ακολουθήσουμε την κατάλληλη συνταγή.

Ο φόβος της αποτυχίας και ο φόβος της απόρριψης είναι αντιδράσεις που μάθαμε όταν ήμαστε παιδιά, πριν τα 5 μας χρόνια. Ότι κάνουμε στην υπόλοιπή μας ζωή εξαρτάται από τα μαθήματα φόβου που βάλαμε στο υποσεινήδητό μας στα πρώτα χρόνια της ζωής μας.

Όλοι μας έχουμε μία ζώνη άνεσης που ορίζεται από τους φόβους μας. Μπορούμε να κάνουμε κάτι άνετα μέχρι το σημείο που δεν υπάρχει κάτι να μας φοβίζει.

Προσπαθούμε πάντα να μείνουμε στα όρια της άνεσής μας που ορίζεται από τους φόβους μας. Με άλλα λόγια, φοβόμαστε να κάνουμε ότι δεν μας κάνει να νιώθουμε άνετα και έτσι μένουμε περιορισμένοι σε μία νοητική φυλακή που ορίζουν οι φόβοι μας. Ο φόβοι είναι τα κάγκελα της νοητικής φυλακής μας. Οι φόβοι είναι τα δεσμά που μας κρατάνε κολλημένους. Οι φόβοι είναι οι αλυσίδες που μας δένουν.

Αν θέλουμε να δούμε ένα καλύτερο αύριο για τον κόσμο γύρω μας, οφείλουμε να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, να ενεργοποιήσουμε το δυναμικό μας και να αναπτύξουμε τα ταλέντα μας. Οφείλουμε να βοηθήσουμε και άλλους να κάνουν το ίδιο και ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσουμε και άλλους είναι να είμαστε εμείς το καλό παράδειγμα. Να δείξουμε πως όλοι μας μπορούμε να ξεπεράσουμε και να υπερνικήσουμε τους φόβους μας.

Κάθε μέρα να κάνεις κάτι που σε φοβίζει και σύντομα ο φόβος δε θα επηρεάζει αρνητικά τις αποφάσεις που καθορίζουν τη ζωή σου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου